Kristi Himmelfart er en helligdag, som altid falder den 6. torsdag efter skærtorsdag, lige mellem de to store kristne højtider: påsken og pinsen. De fleste ved nok, at vi fejrer dagen efter navnet – Jesus steg til himmels. Men hvorfor er det noget at fejre i den kristne tradition?
Lad os grave et spadestik dybere i Kristi Himmelfart.
Den sidste tid på Jorden
Ifølge de bibelske fortællinger afsluttes Jesu tid på Jorden med himmelfarten.
Efter Jesus genopstod påskemorgen, var han på Jorden i fyrre dage mere, inden han for til himmels. Den dag samlede Jesus sine disciple og fortalte dem, at han ville sende Helligånden til Jorden. Helligånden ville døbe dem og skulle give disciplene kraft til at sprede ordet om ham. Herefter blev Jesus løftet til himlen på en sky, mens disciplene så på.
Da han var steget til himmels, viste to hvidklædte mænd sig for dem, formentligt engle, som fortalte dem, at Jesus ville komme tilbage på samme måde som han tog afsted. Den sætning fortolkes på flere måder, men flere kristne mener, at Jesus en dag vil komme tilbage til Jorden for at skabe Guds rige.
Ti dage efter Jesus fór til himmels kom Helligånden til Jorden, og disciplene blev fyldt af kraften, som Jesus sagde og kunne pludselig snakke forskellige sprog. Det er dét vi fejrer i pinsen. Du kan læse mere om Pinsen her.
Du kan læse beretningen om Kristi Himmelfart i Apostlenes Gerninger kap. 1, v. 3-14